Duits RIVM verklaart Nederland weer tot risicogebied

Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, zal Nederland op zijn nieuwe coronakaart weer als risicogebied aanmerken, net als begin dit jaar. Dit vanwege het zeer scherp stijgende aantal besmettingen dat sinds twee weken wordt vastgesteld in Nederland.

Het RKI publiceert elke zondag een nieuwe kaart. Vorig weekend stond Nederland nog te boek als gebied zonder risico. Komend weekend wordt Nederland weer in de middelste categorie ingeschaald, tussen geen risico en hoog risico in. Hierdoor zullen er ook weer eisen worden gesteld aan reizigers die Duitsland in willen, maar tien dagen of korter daarvoor nog in Nederland waren. Zo moeten alle reizigers hun reis naar Duitsland tevoren online aanmelden bij het RKI. Iedereen die volgens het RKI niet beschermd is door volledige vaccinatie, moet bij aankomst tien dagen in quarantaine.

Niet-gevaccineerde moet tests kunnen laten zien

Onder volledige bescherming wordt in Duitsland verstaan dat iemand minstens twee weken geleden de tweede coronaprik heeft gehad, of de enige Janssen-vaccinatie. Wie hier niet aan voldoet, moet in eerste instantie dus in quarantaine. Dit hoeft niet als iemand een negatieve test van maximaal 72 uur oud kan laten zien. Een antistoffentest van uiterlijk 48 uur en een positieve test van in ieder geval vier weken gelden als bewijs dat een reiziger al een corona-infectie heeft doorgemaakt. Ook dan hoeft een niet-gevaccineerde die Duitsland binnen wil niet tien dagen in quarantaine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties