Duitse tuinbranche boekt in 2020 recordomzet: €20,7 miljard


De Duitse tuinbranche hield rekening met een stijging van 1%, maar boekte vorig jaar een ’nooit verwachte’ omzetwinst van 9%. Daarmee steeg de omzet van de tuinbranche naar een recordhoogte van 20,7 miljard. Dat blijkt uit het jaarrapport 2021 van Industrie Verband Garten (IVG).

Duitse consumenten gaven in de eerste drie kwartalen van 2020 minder geld uit aan reizen, auto’s en uit eten gaan, zo is te lezen in het IVG-rapport over de Duitse tuinbranche. Corona zorgde ervoor dat consumenten meer geld uitgaven aan huis en tuin.

Duitse tuincentra en andere vakhandel noteerden een omzetplus van 9,4%. De omzet van bouwmarkten steeg met 16,5%.
De sterkste omzetstijging boekte vorig jaar de internetbedrijven: hun omzet in de tuinbranche steeg met 31,4%. Daarmee komt de online-omzet in de tuinbranche uit op €1,4 miljard en een marktaandeel van 7,6%. Omdat in andere branches het online-aandeel ronde de 12% ligt, zien de opstellers van het rapport ook kansen voor de tuinbranche om online te groeien.

Verliezers

Als verliezers van het coronajaar noemt het IVG-rapport traditionele kwekers en bloemenvakhandel. Zij waren niet in staat om omzetverlies door lockdowns goed te maken: hun omzet kwam 0,5% lager uit.

Lees hier het jaarrapport 2021 van Industrie Verband Garten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties