Dutch Garden Plants neemt Kwekerij Roobeek over

  Kwekerij Roobeek in Arcen is vanaf 1 april 2018 onderdeel van Dutch Garden Plants uit Deurne (DGP). Door invoering van de Participatiewet kwam Kwekerij Roobeek in zwaar weer.

  Kwekerij Roobeek stelt mensen aan het werk met een afstand tot de arbeidsmarkt en stond al langer op de nominatie om overgenomen te worden of verloren te gaan. Door de overname door DGP zijn de arbeidsplaatsen van de medewerkers verzekerd. Ook de leiding van Kwekerij Roobeek wordt door DGP overgenomen.

  50 medewerkers

  Kwekerij Roobeek bestaat uit een kwekerij met een oppervlakte van 10 ha en heeft 50 medewerkers in dienst. DGP geeft aan zich erg gelukkig te prijzen met de overname. Kwekerij Roobeek is zijn activiteiten gestart in 1983, de laatste tien jaar vormt de kweek van coniferen de hoofdmoot van de activiteiten. Het gaat hierbij met name om potgekweekte coniferen, onder andere Thuja occidentalis ’Smaragd’, ’Brabant’ en ’Yellow Ribbon’. Van deze cultivars worden ook stammetjes met bol gemaakt. Verder bestaat het sortiment uit Chamaecyparis lawsoniana ‘Ellwoodii’ en Chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’ in grote aantallen.

  Participatiewet

  Het werk op de kwekerij wordt van oudsher verricht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is altijd onderdeel geweest van de sociale arbeidsvoorziening voor de gemeenten Beesel, Bergen en Venlo. Bij intreding van de Participatiewet een aantal jaar geleden viel de kwekerij niet langer onder de sociale arbeidsvoorziening van de genoemde gemeenten. Hierdoor kwam Kwekerij Roobeek in zwaar weer.

  Kwekerij Roobeek verricht eveneens al jaren ook werk voor anderen in de groenbranche zoals bijvoorbeeld oppotten, schoonmaken van potten en knippen van stammen. Ook in de toekomst kunnen bedrijven hiervoor bij Kwekerij Roobeek terecht, laat het bedrijf weten.

  De arbeidsplaatsen van de medewerkers van Kwekerij Roobeek zijn met de overname door Dutch Garden Plants zeker gesteld.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties