Eerste innovatiedag met extra maatregelen tegen corona

De innovatiedag voor de boomkwekerij in Echteld was woensdag 2 september de eerste van dit groeiseizoen. De organisatie had vanwege corona extra maatregelen genomen om kwekers te kunnen bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen in de laanboomsector.

Vanwege corona waren er maximaal 50 kwekers per dagdeel toegelaten die zich vooraf moesten aanmelden. Ook voor binnenkomst, op de kwekerij van Volentis in Echteld, moest je je melden alsmede een reeks vragen beantwoorden over je gezondheid. De gegevens blijven 14 dagen bewaard om een eventueel corona-contactonderzoek te vereenvoudigen.

De organisatie bestond uit Compas Agro, Helicon, Ar-Plant, Van Tuijl, Volentis, Boomteeltstudieclub Opheusden en Tree Centre Opheusden. De partijen mochten de innovatiedag, die je kon laten meetellen voor de spuitlicentieverlenging, houden van Bureau Erkenningen door extra maatregelen, bovenop de nationale RIVM-maatregelen.

50 kwekers verdeeld over groepjes van 5 personen

Een extra maatregel was bijvoorbeeld de rondgang langs demo’s en proeven in een groepje van maximaal 5 personen. Zodoende konden de aanwezige 50 kwekers toch nog punten verdienen voor de noodzakelijke spuitlicentie, en zich laten bijpraten over de laatste teelttechnische ontwikkelingen, met name in de laanbomen. Zo werden er nieuwe machines gedemonstreerd voor de onkruidbestrijding, zowel tussen als op de rijen, alsmede de robottrekker van Volentis. Ook werden proeven met onder andere nieuwe afdekmaterialen in de containerteelt van laanbomen toegelicht.

Foto’s: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties