De Boomkwekerij Corona ENA-president Bruns: ’Verkoop neemt komend seizoen toe’

ENA-president Bruns: ’Verkoop neemt komend seizoen toe’

0

In de meeste Europese landen zal de verkoop van boomkwekerijproducten komend seizoen toenemen. Daar heeft ENA-president Jan-Dieter Bruns alle vertrouwen in.

De president van de European Nurserystock Association sprak zijn vertrouwen uit op de ENA-jaarvergadering. Deze vond 2 juli niet zoals gepland in Beieren plaats, maar online vanwege corona. „Het ergste van de crisis in de markt door corona is nu voorbij”, zei Bruns. „In de meeste landen zal het verbruik van boomkwekerijproducten weer toenemen.”

Promotie in Europees verband zal de verkoop stimuleren. Bij CHAFEA, het agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding van de Europese Commissie, heeft de ENA financiering aangevraagd voor een nieuw, driejarig promotieproject onder de titel ’More Green Cities for Europe’. De promotie zal plaatsvinden in 13 ENA-landen. „Een heel ambitieus promotieproject”, aldus Bruns, „dat wordt uitgevoerd ten behoeve van de hele Europese boomkwekerij.”

Bruns nog jaar langer president

Op de jaarvergadering zou Bruns aanvankelijk stoppen als ENA-president, om te worden opgevolgd door (huidig vice-president) Henk Raaijmakers. Dit is vanwege corona uitgesteld met een jaar. Bruns en Raaijmakers hebben bij de ENA dus nog dezelfde functie. Penningmeester is de Belgische boomkweker Willy De Nolf.

Foto: Bruns

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar