’Enige voordeel van corona: scholieren werken nu’

Dat scholen gesloten zijn vanwege corona, kan een voordeel zijn voor de arbeidsbezetting op een bedrijf. Lodders Boomkwekerijen, bijvoorbeeld, beschikt nu over extra capaciteit.

„Scholieren willen nu komen werken en bijverdienen”, zegt Marc Lodders op maandag, de eerste dag dat de scholen zijn gesloten. „We hebben nu extra capaciteit om bijvoorbeeld planten te sorteren, planten in te pakken en het planten voor te bereiden.”

Scholieren hebben wel huiswerk gekregen, en online-onderwijs zal nu ook meer thuis gaan plaatsvinden. De scholieren die nu bij Lodders werken, doen ’s avonds hun opdrachten voor school, aldus de baas die zelf nu ook „even moet omschakelen: van leveren naar ander werk wat toch nog moet gebeuren.”

’Niet makkelijk om cool te blijven’

Scholieren die nu kunnen werken, is volgens Lodders het enige voordeel van de coronacrisis. De handelskweker maakt zich vanzelfsprekend zorgen om de afzet; maart en april zijn tenslotte wezenlijk voor de omzet met bos- en haagplantsoen. „Bepaalde dingen lopen door, sommigen gematigd. Het is niet makkelijk om nu cool te blijven.”

Foto: Lodders

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties