EU-top bij prins Charles over plantgezondheid

  Op een landgoed van de Britse prins Charles hebben ministers, bazen van fytosanitaire diensten, kwekers en handelaren uit Europa met elkaar gesproken over plantgezondheid.

  De bijeenkomst was vorige week bij Highgrove House, een landgoed van prins Charles in Gloucestershire. Belangrijkste reden was om het gevaar van Xylella fastidiosa te bespreken, maar ook andere fytosanitaire bedreigingen voor de gezondheid van bomen en planten.

  De Britse koninklijke familie had de top georganiseerd samen met onder andere de National Trust, die zich inzet voor behoud van bijvoorbeeld landgoederen. Prins Charles is president van deze Britse instelling.

  Tot de genodigden behoorden minister van DEFRA Michael Gove en andere topfunctionarissen, uit het Verenigd Koninkrijk en andere EU-landen. Zo waren topmannen van de NVWA en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ook aanwezig.

  Vanuit de EU-kwekerij waren enkele kwekers en handelaren uit onder andere Engeland, Nederland, Frankrijk en Italië uitgenodigd.

  Binnenkort brengt de Britse organisatie verslag uit van de EU-top.

  Foto: Highgrove Royal Gardens

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties