De Boomkwekerij Brexit Export na Brexit? ’Vraag nú EORI-nummer aan’

Export na Brexit? ’Vraag nú EORI-nummer aan’

0

Als je na de Brexit nog boomkwekerijproducten wilt exporteren naar het Verenigd Koninkrijk, moet je rekening houden met minimaal zeven extra formaliteiten.

De Nederlandse douane constateert dat bijna 80% van alle Nederlandse ondernemers nog niet goed is voorbereid op de Brexit op 29 maart 2019. Tot nu toe kun je met een contract en btw-aangifte zaken doen in het VK, maar na de Brexit zijn er minimaal zeven extra formaliteiten nodig, anders sta je stil voor de grens, waarschuwt de douane.

Belangrijkst voor nu is om een EORI-nummer aan te vragen via deze link. Het is gratis en de doorlooptijd is ongeveer een week. EORI (Economic Operators Registration and Identification) is verplicht bij gegevensuitwisseling met de douane.

De douane, maar ook VNO-NCW, raadt tevens aan om de Brexit Impact Scan te doen. Die brengt je eigen situatie in kaart en geeft aan welke voorbereidingen en certificaten nodig zijn.

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar