De Boomkwekerij Markt Export naar Rusland nog afwachten

Export naar Rusland nog afwachten

0

Rusland nam de afgelopen jaren steeds meer Nederlandse boomkwekerijproducten af, maar de export dit seizoen is nog afwachten.

Rosselkhoznadzor heeft namelijk zijn werkwijze veranderd, zo heeft Naktuinbouw eerder via de LTO Vakgroep gemeld. De Russische fytosanitaire dienst wil eerst uitgenodigd worden voor een systeemaudit, door de autoriteiten van het land waarin de Russen willen kopen.

De Nederlandse autoriteiten laten hierover nog niets los. Volgens exporteurs mogen Italiaanse en Poolse bedrijven dit seizoen wel weer bomen naar Rusland versturen.

De laatste jaren kwamen inspecteurs van Rosselkhoznadzor rond september bedrijven bezoeken en monsters nemen, als er concrete orders in Rusland waren. Na goedkeuring mocht dat bedrijf naar de Russische klant exporteren. Maar hoeveel bedroeg die export de laatste jaren, totaal en per gewasgroep? Lees het in het digitale magazine.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar