Faassen partner van HAS Hogeschool

  Bart Faassen Tegelen is partnerbedrijf geworden van HAS Hogeschool in Venlo. Daarvoor hebben Florian Faassen en Frans van Leijden, vestigingsdirecteur van de hogeschool, onlangs de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

  Faassen vindt het belangrijk om voorop te lopen in de markt waarbij kennis erg belangrijk is. „Met het partnerschap hopen we kennis over te kunnen dragen aan jong talent”, aldus Faassen. „En jong talent enthousiast te maken voor werk in de boomkwekerij, als gekwalificeerde stagiaires en of als medewerkers.”

  ’Real life learning’ door studenten

  De boomkwekerij staat volgens Faassen voor grote uitdagingen, door markteisen die voortdurend veranderen en vernieuwde regels rond milieu en traceerbaarheid. Voor de ontwikkeling van studenten is het volgens Van Leijden heel belangrijk dat zij direct van ondernemers vernemen over zulke uitdagingen. „Dat noemen we real life learning; het blijkt bijzonder effectief te zijn.”

  Meerdere bedrijven uit de omgeving van HAS Hogeschool in Venlo zijn reeds partnerbedrijf, waaronder enkele boomkwekerijen. Daarmee kunnen studenten hun toekomstig werkveld uitgebreid leren kennen.

  Bart Faassen Tegelen heeft al nauwe banden met de hogeschool. Florian Faassen studeerde er bedrijfskunde en agri-foodbusiness, zijn zus Marése werkt op de hogeschool als marketeer. Léon Faassen (LLTB-voorzitter) is teven lid van de Raad van Toezicht.

  Foto: HAS Hogeschool

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties