Faillissement voor Hulst Tuinplanten en Quality Green Plants

Hulst Tuinplanten en Quality Green Plants in Hazerswoude zijn door de rechtbank in Den Haag op 23 maart failliet verklaard. Een curator voerde al gesprekken met overnamekandidaten, maar volgens hem ontbrak de tijd om een faillissement te voorkomen.

De faillissementen zijn het directe gevolg van het faillissement van Quality Plants Europe uit Bergschenhoek. Dit bedrijf moest vorig maand haar deuren sluiten. Volgens curator J. Thiele van Berntsen Mulder Advocaten had Hulst Tuinplanten nog een aanzienlijke vordering op Quality Plants Europe. Hierop heeft de bank het krediet bevroren.

Voorafgaand aan het faillissement zijn volgens de curator gesprekken gevoerd met een aantal potentiële overnamekandidaten, maar de tijd ontbrak om een faillissement te voorkomen. De overnamegesprekken worden tijdens het faillissement voortgezet, zo laat het advocatenkantoor op haar site weten. Ter overname zijn alle bedrijfsactiviteiten, exploitatie, onroerend goed, voorraden, inventaris of een deel daarvan. De curator geeft aan dat een algehele overname met behoud van werkgelegenheid de voorkeur heeft.

Hulst Tuinplanten presenteerde zich de laatste jaren naar buiten toe als Quality Green Plants, zoals hier tijdens Plantarium 2018. (Foto: Ron Barendse)

Winstgevend bedrijf

De curator benadrukt dat het faillissement niets te maken heeft met de huidige hoge energieprijzen in verband met de oorlog in Oekraïne. Er is volgens hem sprake van een winstgevend bedrijf met goede klanten.

Hulst Tuinplanten kweekt coniferen, Ilex crenata Luxus, Picea glauca ’Conica’ en Buxus. Ruim een jaar geleden startte Hulst Tuinplanten samen met De Vreede Holland het bedrijf Quality Plants Europe. Dit bedrijf richtte zich op levering aan grootschalige retailers. Quality Plants Europe ging vorige maand failliet.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20bet
6 maanden geleden

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.