Fijnstraal

  ‘Coen, ik zag op dat veld schuin achter de kas zonnebloemen groeien, dat zou wel mooi staan hier in een vaas.’ Een subtiele hint van mijn vriendin, zo gaat dat. En wat doe je dan? Juist, je gaat er even kijken met een scherp mes en een kruiwagen.

  Eerlijk gezegd, ik had al eens staan kijken naar dat veld. Ik schat ongeveer twee hectare, vol met stroken. Een rij met granen met zonnebloemen daartussen, een rij die ik nog het meest vond lijken op klaver en erwtjes of zo? Ik zag banen met bieten en onkruid, iets wat ik herkende als uien, met nog wat ertussen. Kort samengevat, het zag eruit als een klerebende, maar ik denk dat het ecologisch wel behoorlijk verantwoord was. En de boer zal er vast subsidie voor gekregen hebben.

  Maar nu wil het geval dat ik al een ziljoen uren heb besteed dit jaar aan het plukken van een onkruid wat mij tot voor kort redelijk onbekend was. Fijnstraal. En het staat er niet een klein beetje in dus. Op een baan van 72.000 stekken schat ik 25.000 fijnstralen. Nou ja, dat stond er, want het is er intussen wel uit.

  Het kan dus niet zo zijn dat een boer die goed wil doen voor het milieu, mijn milieu een beetje zit te verpesten. Met zijn welig tierende, goed voor de biodiversiteit, onkruidzooi. Dus nu dacht ik ff gewoon subsidie te vragen aan mevrouw Carola Schouten voor het plukken van dat onkruid. Over de brug met die natuurcompensatie. En als dat niet lukt, huur ik alle stapelwagens van FloraHolland en trek die met één lange sleep zo over de A2 via de A15 naar het Malieveld.

  En ik plant dat hele veld vol met gele Euonymus zodat er echt niemand meer overheen durft. En ik zal er wel voor zorgen dat als de NOS met een drone beelden wil maken, dat er een dikke groene middelvinger in geplant wordt. Waarvan akte. Want we moeten een beetje rekening met elkaar houden in dit land. Dus…fijnstraal lekker zelf ff op.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties