FloraHolland benoemt Steven van Schilfgaarde tot nieuwe CFO

De Raad van Commissarissen (RvC) van Royal FloraHolland benoemt Steven van Schilfgaarde (1964) met ingang van 17 mei 2016 tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de directie van Royal FloraHolland.

In Steven van Schilfgaarde is volgens de RvC een vakkundige CFO gevonden. Bij KPN heeft Van Schilfgaarde als eindverantwoordelijke financieel bestuurder ruime bestuurlijke ervaring opgedaan als Lid Raad van bestuur / CFO ad interim en hij brengt veel ervaring mee op het gebied van grote veranderingen, onder meer als CEO van Getronics.

Operationeel leiderschap
Bernard Oosterom, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: „We zijn verheugd dat we Steven van Schilfgaarde als nieuwe CFO kunnen presenteren. De afgelopen twee jaar is een stevige basis gelegd met de strategie van Royal FloraHolland 2020 en we zijn nu aangekomen op het moment dat we dit willen implementeren. Steven combineert uitgebreide financiële ervaring met operationeel leiderschap bij organisaties in veranderende markten en veranderende klantwensen. We zijn ervan overtuigd dat we de beste persoon hebben gevonden om de rol te vervullen en het managementteam te versterken. Wij kijken uit naar een coöperatieve en succesvolle samenwerking.”

Rijke historie
Steven van Schilfgaarde: „Ik ben zeer verheugd met deze mooie uitdaging als CFO. Royal FloraHolland is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een dynamische markt. Ik kijk uit naar de samenwerking met de leden en klanten, de RvC, mijn nieuwe collega’s en andere belanghebbenden van Royal FloraHolland.”
Van Schilfgaarde volgt Rens Buchwaldt op die in maart de veiling verliet.