FloraXchange start platform Boskoop United

FloraXchange start op 1 september het digitale platform Boskoop United. Het platform heeft als doelstelling om de handel tussen Boskoopse kwekers en exporteurs in Naaldwijk te verbeteren.

Boskoop United is een samenwerking tussen kopers op FloraHolland Naaldwijk, kwekers in Boskoop en transporteurs. Het platform is een initiatief van communicatieplatform FloraXchange en streeft naar een ’super efficiënt’ proces van leveren.

Volgens FloraXchange hebben exporteurs steeds minder voorraad omdat ze uitsluitend kopen wat de eindklant via hun webshop bestelt. Daardoor zijn de aantallen vaak zo klein dat de afhandeling van de bestellingen te duur wordt. Bestellingen worden geannuleerd of op een andere manier ingevuld. Door zaken gezamenlijk op te pakken verwacht FloraXchange dat dit efficiënter kan.

Diensten

De diensten die via Boskoop United worden aangeboden zijn:

– Betrouwbaar inzichtelijk maken van de voorraad
– Bestellingen verwerken
– Stickerinformatie afhandelen (pot, fust, logistieke drager)
– Transacties verrekenen
– Gegroepeerd vervoer naar Naaldwijk
– Inzet van een effectieve klachtenprocedure

Onder de exporteurs die zich voor het initiatief hebben aangemeld zijn onder andere Javado, Noviflora en Hamiplant. Kwekers die aan het platform willen deelnemen worden door FlorXchange opgeroepen zich aan te melden. FlorXchange wil op 1 september van start met maximaal 100 kwekers.

Voor meer informatie: Jan van der Lans, jan@floraxchange.nl, 0174-725490.