Floriade Expo 2022 Almere officieel geopend

Koning Willem-Alexander heeft woensdag de 7e Floriade in Almere officieel geopend. Vanaf donderdag is de tentoonstelling ook open voor het publiek.

De koning opende de wereldtuinbouwtentoonstelling door samen met drie kinderen uit Flevoland een afbeelding van het ontwerp van de Floriade te completeren. De afbeelding wordt gevormd door cressen, jonge plantjes die voor consumptie geschikt zijn.

ANP/Hollandse/Hoogte Robin Utrecht

Koning Willem-Alexander bezocht tijdens de opening diverse paviljoens op het expositieterrein, waaronder de Dutch Innovation Experience, en de paviljoens van Suriname en Amsterdam-Almere. Ook sprak de koning met hoveniers die het groen hebben aangelegd.

Een half jaar lang vormt het 60 hectare tellende Floriadeterrein aan het Weerwater het podium voor het nieuwste wat tuinbouw te bieden heeft. Het arboretum, de alfabetische bomen- en plantenbibliotheek, vormt hierbij het uitgangspunt. De Floriade is geopend tot en met 9 oktober. Er worden zo’n 2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
free binance account
2 maanden geleden

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://www.binance.com/en/register?ref=53551167

binance Registrera dig
1 maand geleden

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.com/sv/join?ref=RQUR4BEO