Floriade op zoek naar bomen van A tot en met M

De Floriade Almere 2022 is onlangs gestart met de tweede ronde inzendingen van bomen en heesters voor aanplant op het Floriadeterrein. Inmiddels zijn ruim 80 bomen aangemeld en hebben verschillende boomkwekers toegezegd bomen te willen inzenden. Er is echter nog ruimte voor meer inzendingen.

De bomen, heesters en planten worden onderdeel van het Groene Stadsarboretum, een bomen- en plantenbibliotheek waar bezoekers straks letterlijk doorheen kunnen lopen. Bomen met een botanische naam beginnend met een A worden in het noordwesten op het Floriadeterrein geplant, en bomen beginnend met een Z in het zuidoosten. Het arboretum vormt het groene hart van de expo in 2022 én van de stadswijk die deels tijdens de expo en daarna op het Floriadeterrein verrijst.

A tot en met M

Tot donderdag 17 januari is het mogelijk om bomen en heesters aan te melden waarvan de botanische naam met de letter A tot en met M begint. Kwekers die een boom of heester hebben in deze categorie en graag willen bijdragen aan het Groene Stad Arboretum, kunnen zich melden via www.floriade.nl/nl/inzendingsierteelt.

Bomenlijst

Op de website van de Floriade is ook de complete bomenlijst te vinden, waarop staat aangegeven welke soorten nog worden gezocht en welke inmiddels zijn aangemeld. Ook staat er een excellijst die kan worden ingevuld en opgestuurd.

De bomen die worden ingezonden blijven virtueel aan de inzendende kwekers verbonden. De deelnemende kwekers worden uitgenodigd hun bomen op de Floriade te volgen. Bovendien kunnen kwekers op gezette tijden met klanten de Floriade bezoeken, ook al voordat de Floriade in 2022 haar deuren voor het publiek opent.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties