Floriade wil convenant afsluiten over levering planten

  Op 30 november wil de Floriade een convenant tekenen met de partijen verenigd in de Stichting De Groene Stad (Anthos, VHG en LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten). Daarmee verbinden de organisaties zich aan de afspraak dat kwekers planten leveren aan de gemeente Almere voor de realisatie van de Floriade 2022.

  De kwekers leveren planten aan de gemeente Almere om niet. De gemeente neemt de kosten van transport, het planten en verzorgen voor zijn rekening. De Floriade moet na de tentoonstelling ruimte bieden aan een nieuwe woonwijk van Almere waarin de planten gebruikt blijven worden.

  Dat vertelde Floriade-directeur Jan Willem Griep tijdens een bijeenkomst van Perennial Power in Honselersdijk. De groep vaste plantenkwekers die met elkaar productpromotie financieren gaf te kennen vraagtekens te zetten bij het plan van Griep om via een website kwekers in te laten tekenen voor het leveren van planten. Perennial Power-voorzitter Aad Vollebregt betwijfelt of dat wel goed gaat werken. Daarom besloot Perennial Power tijdens hun bijeenkomst in samenspraak met de andere betrokken LTO cultuurgroepen te gaan kijken of zij de inbreng van planten kunnen coördineren. Dat moet er aan bijdragen dat er een goede invulling van de Floriade komt, meent de groep kwekers. „Perennial Power moet daar een stimulerende rol in spelen”, vatte Vollebregt samen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties