Floricultura wint arbo-publieksprijs

  Orchideeënverdelaar en -vermeerderaar Floricultura uit Heemskerk heeft op 17 november de publieksprijs gewonnen van de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs. Binder Groenprojecten werd door de jury uitgeroepen tot winnaar.

  Floricultura kreeg de publieksprijs door de meeste likes op Facebook. De prijzen werden uitgereikt tijdens de bijeenkomst ’Vitale bedrijven hebben de toekomst’ in Utrecht.

  Ondernemer stuwende kracht
  De zes genomineerde bedrijven geven invulling aan de vitaliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers. Tijdens de bijeenkomst passeren niet alleen hun inspanningen via video’s de revue, ook andere bedrijven delen hun inspanningen. Geluiden zijn op te tekenen als: ’met echte belangstelling voor je medewerkers is veel te bereiken’, ’mensen die goed in hun vel zitten en met plezier werken, presteren het best’ en ’veerkracht kun je creëren door teamwork en transparantie’. De bedrijfs- en werkcultuur wordt echter bepaald door de werkgever en medewerkers, al is de ondernemer zelf in de praktijk meestal de sturende kracht.

  De verschillen tussen sectoren en bedrijven zijn groot, maar door maatwerk richting werkgevers valt veel te bereiken. Langer gezond en vitaal blijven doorwerken kan, zo blijkt in de praktijk.

  Driemaal per dag tijdens micropauzes van 1 tot 2 minuten doet personeel van Floricultura rek- en strekoefeningen,zowel op de kwekerij als in het laboratorium. Dit om klachten te voorkomen,maar het levert ook veel lol op.
  Foto’s: Joao Lacerda