De Boomkwekerij Nieuws Franse elektrische werktuigendrager naar Nederland

Franse elektrische werktuigendrager naar Nederland

0

Een prototype van Tract’Elec, een elektrische werktuigendrager uit Frankrijk, is naar Nederland gekomen voor praktijkdemonstraties.

Dat meldt Corné Rispens die de elektrische werktuigendrager van Elatec beschikbaar maakt voor Nederland. De Franse fabrikant produceert rechtstreeks aan gebruikers in de land- en tuinbouw. Rispens is dus geen importeur, maar hij wil „met Nederlandse vak- en taalkennis” lichtere elektrische machines naar Nederland krijgen. Dat sluit aan op zijn site ducksize waar hij veldrobots laat zien.

In Frankrijk rijden inmiddels meerdere prototypen van de Tract’Elec rond, om praktijkervaring op te doen in een vollegrondsteelt, al dan niet in een tunnel. Elatec is gespecialiseerd in elektrische mechanisatie. De fabrikant bouwt naast de werktuigendrager ook bijvoorbeeld een tweewielige trekker en een wiedbed die op accu’s lopen.

Foto: Corné Rispens

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar