De Boomkwekerij Nieuws Franse hortensiahybride wint op Franse vakbeurs

Franse hortensiahybride wint op Franse vakbeurs

0

Op de Salon du Végétal heeft een hortensia van een Franse kwekersgroep de noviteitenkeuring gewonnen.

Hydrangea French Bolero, een hybride tussen H. macrophylla en H. scandens, won op de Franse vakbeurs de overall-categorie ’tuinbouw’. De hortensia is ontwikkeld door Agrocampus-Ouest in Angers en wordt gekweekt door HW2 ofwel Hydrangea World Wide. Tot deze Franse bedrijvengroep behoren Boos Hortensia, Chauvin Hortensia en Hortensia France Production.

De keuringscategorie ’kwekerij’ (sierteelt) is gewonnen door Salvia x jamensis ’Dyspurp’ (Amethyst Lips), ingezonden door André Briant Jeunes Plants. Kwekersgroep Cerdys had het beste ’innovatieve product’ met Bar à fraises, aardbeiplanten in een verpakking. Modiform won de categorie ’productie’ (benodigdheden) met een transparante tray Pack en Pet. Daarnaast verdienden twee planten een Coup de Coeur, ofwel het waren ’favorieten’ van de jury: Teucrium fruticans Curacao van Pépinières la Foret) en Ipomees comestibles ’Kaukura’ van Graines Voltz.

Voor het eerst in september

De Salon in Nantes vond voor het eerst in september plaats, omdat de vakorganisaties die de vakbeurs ondersteunen, september een betere maand vinden voor zo’n evenement. De afgelopen twee jaar werd de Salon in juni in Nantes gehouden. Daarvoor vond de Salon vanaf de start in 1981 in februari in Angers plaats.

Foto’s: HW2

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar