’Franse tuincentra gelukkig weer open’

In Frankrijk zijn veel tuincentra weer open. Pépinières Minier is die sinds een paar weken aan het beleveren, zegt mededirecteur Patrick Pineau.

De Franse regering heeft dinsdag aangekondigd dat de lockdown in Frankrijk vanaf 11 mei geleidelijk wordt afgebouwd. Winkels mogen dan weer opengaan, behalve winkels in een winkelcentrum. Restaurants en cafés blijven voorlopig nog gesloten.

De afgelopen tijd was er onduidelijkheid over welke winkels wel of niet open mochten zijn, en of sierplanten verkocht mochten worden naast zaden en fruit- en groenteplanten. De Franse regering bestempelde die laatste twee productgroepen tot essentiële producten.

Veel tuincentra zijn intussen weer open, zegt Patrick Pineau in een interview met De Boomkwekerij. „Een paar weken geleden zijn we weer met het beleveren begonnen.”

In het komende vakblad (editie 10) legt de mededirecteur van Pépinières Minier uit hoe de handel in zijn land weer loopt. En hoe het met Minier gaat, een van de grootste Franse boomkwekerijen die bovendien exporteert.

Foto: Minier

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties