Fruitproject in de race voor landelijke ICT-prijs

Een project in de fruitketen met precisietechnieken, sensor- en datasystemen dingt mee naar een landelijke ICT-prijs voor het bedrijfsleven.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft Fruit 4.0 genomineerd in de categorie ’ICT-project van het jaar in het midden- en kleinbedrijf’. Het project is opgezet door de Nederlandse Fruittelers Organisatie en Wageningen UR, en wordt met diverse andere partijen in de fruitketen uitgevoerd.

De partijen onderzoeken in het project hoe data over vruchtontwikkeling, bladvitaliteit, gewasbescherming, oogst en sortering beter aan elkaar zijn te verbinden. Ze verwachten dat dit betere informatie voor fruittelers zal opleveren, zodat ze daarmee hun bedrijfsvoering efficiënter en duurzamer kunnen inrichten. Ook zijn daarmee oogstprognoses te verbeteren.

De jury is enthousiast over het project. ’Door de samenwerking tussen verschillende partijen kunnen relatief kleine fruitteeltbedrijven gebruikmaken van moderne technologie zoals sensoren en big data. Met standaard hardware zijn kosten laag te houden.’

Op 30 oktober zijn de winnaars van de Computable Awards 2018 bekend. Vanaf nu kan ook het publiek stemmen op de genomineerden.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties