’Frustrerend dat tuincentra weer in lockdown gaan’

„Dat de tuincentra dicht gaan betekent nogal wat”, zegt Frank van der Heide, directeur Tuinbranche Nederland. „Click en collect? Vorig jaar kwamen ondernemers tijdens de lockdown op 5-10% van hun reguliere omzet uit.”

„De lockdown is ontzettend vervelend, zeker ook omdat het op korte termijn heeft plaatsgevonden. In de tuincentra staan veel versproducten. En kamerplanten zouden deze week worden binnengereden voor de week na kerst en de periode daarna”, aldus Van der Heide. „En dit keer mogen ze officieel niet buiten verkopen, alleen kerstbomen. Dat is ook een verschil met vorig jaar.”

Het is een paar dagen voor kerst, maar de kassa’s in dit tuincentrum in Den Haag zijn onbemand. Dit tot frustratie van de ondernemers. (Foto: Ron Barendse)

Bij Intratuin zegt directeur Peter Paul Bussink: „Vorig jaar gingen onze winkels ook op 15 december dicht. Was ook aardig pats boem, dat heeft toen heel veel geld en ellende gekost, veel planten zijn toen naar een bejaardenhuis gestuurd, maar dat is beter dan de vuilcontainer.”

Wat zegt Kleinbussink over hun relatie met kwekers? Wat voor gevolgen heeft de lockdown op de veilingprijzen aan de klok bij Royal FloraHolland?

Lees het Plus-artikel in De Boomkwekerij. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties