AB Werkt en AB Brabant gefuseerd

  AB Werkt en AB Brabant zijn gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam AB Werkt Zuid-Nederland.

  De fusie is volgens de organisatie nuttig omdat met een grotere organisatie en een aaneengesloten werkgebied beter kan worden ingespeeld op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor agrarische sectoren.

  De coöperatie is actief in Limburg, Brabant en Zeeland, telt 4.800 leden en heeft een omzet van €110 miljoen. AB Werkt heeft in totaal negen kantoren; de interne organisatie bestaat uit 125 mensen.

  Voorzitter van de Raad van Commissarissen Ankie Wijnen vindt het belangrijk dat AB Werkt in de komende jaren een goede invulling blijft geven aan bedrijfsverzorging. „Dat is ook waar beide coöperaties ooit voor zijn opgericht. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat we breder kwalitatief goed personeel blijven leveren tegen een redelijke prijs. De agrarische sector automatiseert steeds verder. Dat vraagt nieuwe competenties en vaardigheden van de medewerkers. Tegelijkertijd worden bedrijven groter, waardoor ze behoefte hebben aan een ander soort personeel. Op dit soort ontwikkelingen moeten we alert zijn, en zorgen dat personeel zich blijft ontwikkelen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties