GAP

  En daar was-ie dan! Het langverwachte bericht. Eindelijk. Ik was al bang dat ik me van de winter voor Jan-met-de-korte-achternaam op kantoor opgesloten had. Maar niet heus, het harde kantoorwerk is beloond! Ladies and Gentleman, we’ve got him! We zijn MPS-GAP.

  Milieu Programma Sierteelt-Good Agricultural Practice. Ik geloof dat het daar voor staat. Het was even wat werk, maar dan heb je ook wat. Vanmiddag dus maar even naar de winkel om er een flitsend lijstje omheen te kopen en dan kan-ie mooi blinken in de kantine. Weet iedereen weer waarom ik soms zo grumpy was en met vierkante ogen verscheen tijdens de pauze.

  Ik overdrijf natuurlijk hè, zo erg was het niet. Het is zelfs wel weer eens goed om na te denken wat je opschrijft als je gaat spuiten en waarom. En zo’n bord bij de kasdeur wat waarschuwt wat er gespoten is en wanneer je de kas weer in mag, ach, het is tenminste duidelijk.

  Bovendien hangt dat bord niet bij de voordeur maar bij de kasdeur, da’s een heel verschil.

  En laten we eerlijk zijn, de meerderheid van de vakantiewerkers spint gewoon goed garen bij een Hygiënetraining. Vooral bij de zelf toegevoegde module, teeltbedden vegen, zag ik duidelijke verbeteringen. Zo kan nu iedere medewerker zien dat op overtreding van regel 2a, sub 1, nooit vegen in de richting van bestaand gewas, een straf staat van twee rondjes taart.

  En ik denk dat veel moeders mij dankbaar zullen zijn dat regel 17c, het zelf netjes en orderlijk houden van de werkplek, stevig gehandhaafd gaat worden.

  Een ander voordeel is dat iedereen nu weet waar de meststoffen liggen, want om die nieuwe sticker kan werkelijk niemand heen. En opschrijven wat er eigenlijk in de gewasbeschermingsmiddelenkast ligt.

  Echt, wat een openbaring. Sorry voorlichters met jullie nieuwe verbeterde adviezen. De komende drie jaar geloof ik jullie echt niet meer, want dit moet eerst maar weer eens op zien te geraken.

  Serieus, ik zag er flink tegenop, ik had MPS-GAP al verbasterd naar MPS-GAAP toen ik de map zag. Maar nu ben ik er blij mee. Niet vergeten om na het kopen van dat flitsend lijstje even langs de bakker te rijden. MPS-GEBAK.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties