’Geluk dat supermarkt- en discounteracties nog doorgaan’

Geplande acties met verpakte boomkwekerijproducten voor supermarkten en discounters gaan tot nu toe door. „Dat is ons geluk”, zegt Sander Thijssen van Eurogreen International.

Het handels- en verpakkingsbedrijf uit Tegelen belevert ketens van supermarkten en discounters in heel Europa; elk seizoen meer dan 15 miljoen boomkwekerijproducten. De meeste producten zijn al in januari, februari en maart tot nu toe geleverd. Thijssen schat dat 80% al weg is. Maar ook acties die rond deze tijd gepland staan, gaan nog weg. „We hebben het geluk dat die winkels openblijven. Mensen moeten toch eten kunnen blijven kopen.”

Wel voedsel maar geen planten?

Toch is het ook voor Eurogreen dagelijks afwachten wat nog door kan gaan. Het zou kunnen dat supermarkten in een bepaald land, van de nationale autoriteiten, alleen nog maar voedsel mogen verkopen en geen tuinplanten meer. Dat is al de situatie bij supermarkten in Zwitserland en Spanje. Die behoren wel tot ketens die in heel Europa winkels hebben. „Door te schuiven binnen ketens kunnen we problemen tot nu toe oplossen”, zeg Thijssen. „Planten die bijvoorbeeld naar Zwitserland zouden gaan, zijn nu naar winkels van dezelfde keten in Duitsland gegaan.”

De leveringen in het Verenigd Koninkrijk gaan ook nog door. „Vandaag gaan bij ons weer vrachtwagens weg naar Engeland”, zegt Thijssen. „Bijna 90% van onze handel op Engeland is gelukkig al weg. De rest gaat hopelijk ook nog.”

Deze vrachtwagen gaat woensdag bij Eurogreen de deur uit, met 26.000 verpakte planten voor het VK.

Foto: Eurogreen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties