Gemeenteraad Almere beslist 4 juni over Floriade

De gemeenteraad Almere zal tijdens de raadvergadering van donderdagavond 4 juni het resultaat van de bestuurlijke verkenning Floriade bespreken. Vanuit de verkenning is het advies om de Floriade door te laten gaan in 2022.

Vrijdag 29 mei is het resultaat van de bestuurlijke verkenning Floriade Expo 2022 naar de gemeenteraad gestuurd. De conclusie uit de verkenning is dat Floriade 2022 door kan gaan. Er wordt niet geadviseerd om de datum aan te passen of te stoppen, wel zal de Floriade her en der aanpassingen moeten doen aan de bestaande opzet en doelstellingen. Donderdagavond 4 juni wordt het voorstel besproken met de gemeenteraad en is het tevens de bedoeling dat er een beslissing wordt genomen over de toekomst van het evenement.

Wethouder Hoek van Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing: „Sinds 2012 zijn wij, samen met veel verschillende partners, bezig de Floriade Expo 2022 te organiseren. Ik ben blij dat het rapport van de verkenner aangeeft dat de coronacrisis, die de hele wereld heeft overvallen, niet betekent dat we hiermee moeten stoppen. Dat is goed nieuws voor Almere, want Floriade 2022 stimuleert op verschillende manieren de ontwikkeling van de stad.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties