Genomineerden Duurzaamste hovenier bekend

  De genomineerden voor de Duurzaamste hovenier van 2018 zijn bekend. Komende maand gaat de jury op pad om alle genomineerden te bezoeken. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

  Het is altijd weer lastig om een keuze te maken uit de kandidaten die zich allen van hun groenste en duurzaamste kant laten zien. Uiteindelijk moet de jury echter de knoop doorhakken en drie genomineerden kiezen.

  Voor de verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland 2018 zijn dit de genomineerde bedrijven.

  Rozenveld Hoveniers

  Dit hoveniersbedrijf uit Gieten werkt vooral met duurzame materialen, veel beplanting en groen in de tuinen en duurzame meststoffen. Rozenveld is ook al sinds 2007 bezig met het maken van Bokashi als bodemverbeteraar. Het bedrijf geeft hier ook veel voorlichting over op diverse bijeenkomsten.

  Tuin en Vlinder

  Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder uit Deventer richt zich vooral op natuurlijke speelplekken en projecten zoals ontwerp van een Tiny Forest. Als lid van de Wilde Weelde zet ze in op zoveel mogelijk hergebruik van planten, hout en tegels en gebruikt ze geen gewasbeschermingsmiddelen. Rodenburg geeft lezingen en schrijft over groene spelplekken.

  Lagendijk Tuinservice

  Lagendijk Tuinservice uit Spijkerboor legt tuinen aan met daarin zoveel mogelijk planten en weinig steen. Er wordt gebruik gemaakt van organische bemesting en van bodembedekkende planten om zo min mogelijk onderhoud te hoeven doen. Materiaal uit gerenoveerde tuinen wordt via een afvalbedrijf hergebruikt; stenen voor de wegenbouw en hout voor de biocentrale.

  Tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang de Duurzaamste hovenier van Nederland mag noemen. De verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland wordt georganiseerd door Tuin en Landschap in samenwerking met Innogreen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties