Bloem en Blad Vakmanschap ‘Geurboeketten belangrijk in onderwijsprogramma bloemist’

  ‘Geurboeketten belangrijk in onderwijsprogramma bloemist’

  0

  Floral Academy (Elso Post) en FlowerAcademy.NL (Lucas Jansen) hebben hun studenten getrakteerd op een les ‘Werken met geurende voorjaarsbloemen’. Het promotieproject ‘365 dagen bloemen’ heeft geholpen om voorjaarsbloemen in de les te verwerken en (aankomende) bloemisten bewust te maken van de impact van geurende bloemen in een boeket.

  ‘We helpen de bloemist om hun producten niet alleen op vorm en kleur, maar ook op geur te selecteren’, vertelt Lucas Jansen van FlowerAcademy.nl. Hij verzorgt al jaren trainingen voor bloemisten en heeft online tools ontwikkeld op de producteigenschappen in beeld te brengen. ‘In onze app InfoFlowers kun je heel makkelijk alle geurende bloemen in één keer selecteren.’

  ‘In ons vak wordt veel van bloemisten verwacht; daarom zijn deze verdiepingslessen enorm belangrijk voor de aankomende bloemisten’, vult Elso Post van Floral Academy aan. ‘Het bloemenvak is meer dan bloemdesign en creatie. Het kennen van producteigenschappen – geuren, bloeistadia – is een must.

  Bron en foto’s: 365 dagen bloemen

  Reageer op dit artikel

  avatar