Geurende blikvangers: tuinplanten in mei

Bloemenbureau heeft vijf lentebloeiers verkozen tot Tuinplanten van de maand mei. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar verspreiden een lekkere geur in de tuin.

Brem, sering, wisselbloem, tuinroos en Mexicaanse oranjebloesem zijn de tuinplanten van mei. Hun bloemen trekken hommels, bijen en vlinders aan, zodat de ‘geurige blikvangers’ ook op die manier leven in de brouwerij brengen én bijdragen aan een gezonde biotoop in hun omgeving.

Cytisus (brem) komt vooral voor in geel, oranje, rood en wit, zowel in struikvorm als op stam. De geur is lichtzoet en doet een beetje denken aan honing. Syringa (sering) is verkrijgbaar van XL tot XS in wit, lila, roze en paars en ruikt schoon en fris. Lantana (wisselbloem) verandert tijdens de bloei vaak van kleur. De bloemen zijn een soort toverballen in roze, geel, geel, oranje, lila en wit en de geur is kruidig en warm. Rosa (tuinroos) is er als struik, bodembedekker, klimmer, lei- of op stam in bijna alle kleuren. Wie op zachte, zoete rozengeur uit is, checkt even de cultivar: niet elke roos geurt. Choisya (Mexicaanse oranjebloesem) ten slotte is een struik met felgroen blad en witte bloemen die er als sterren tegen afsteken. Het blad ruikt citrusachtig, de bloemen hebben een zoete jasmijnachtige geur.

Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties