Gezegend

Met nog een beetje weemoed naar de vaktentoonstellin­gen van weleer loop ik de Greentech binnen. Vier hallen van de RAI in Amsterdam vol met de nieuwste snufjes, techniekjes en kennis van de tuinbouw van nu. Ik verheug me erop. Lekker kijken naar nieuwe speeltjes en apparaatjes.

Ik had ergens wel gelezen dat er dit jaar een spotje stond op de teelt van medicinale wiet, maar ik had me daar eigenlijk niet zoveel bij voorgesteld. Maar hey, ik heb me zo vergist! Die shit is big man! Een grote hal vol met leveranciers voor cannabis. Lampen, kassen, drogerijen, oogstrobots, voeding, bestrijding, noem het maar op en het was er.

Ik bedoel, dit was geen spotje meer, maar een complete stadionverlichting die gericht was op van die jonko-producerende fabrieken! Hier was de ’next big thing’ voor de tuinbouw. En logisch ook eigenlijk. Wij met al onze kennis van kweken, van produceren en efficiënt werken. Wij zouden die teelt grandioos oppakken. Dat moeten we ook doen, anders drijft al die know-how zo van ons weg.

Helaas zit het politiek gezien nog niet echt mee, Rutte en Co zijn te schijterig om vol in te zetten op een veilige en duurzame cannabisteelt. Terwijl het toch én flink wat criminaliteitsproblemen op zou lossen én veel geld op kan leveren. Geld, datgene waaraan het nog steeds ontbreekt in Nederland-tuinbouwland. Ik bedoel, BBH en FloraHolland zijn weer te krenterig om dat Sint-Pietersplein in het Vaticaan eens per jaar gezellig te maken. Zodat we ten overstaan van de hele wereld een bedankje krijgen. De hele wereld hè? De hele wereld hoort hoe fijn het is dat we bloemen leveren.

Man man, wanneer laten we weer eens echt zien dat we de beste zijn? Dat wij die cannabisteelt op een onwijs hoog niveau kunnen uitvoeren, zodat de wereld er echt iets aan heeft. Dat we bloemen en planten telen die ongeëvenaard zijn. En dat we de wereld gezonder, blijer en beter kunnen maken. Zet hem op potentiële cannabistelers, mijn zegen hebben jullie!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties