Groei & Bloei organiseert Nationale Tuinweek

Groei & Bloei organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale Tuinweek. De grootste tuinvereniging voor particulieren wil met dit initiatief meer mensen enthousiast maken om actief te gaan tuinieren. De Nationale Tuinweek wordt gehouden van 14 tot en met 21 juni.

In Nederland en Vlaanderen worden in deze week diverse ‘groene’ initiatieven genomen: van het organiseren van plantenmarkten tot het houden van tuinfietstochten.

Flip van Leeuwen, algemeen secretaris van Groei & Bloei zegt: „Het is geweldig om te zien hoe onze leden inhaken op dit initiatief. Er doen maar liefst tachtig afdelingen mee. We zorgen er voor dat er volop media-aandacht komt, ook op de landelijke televisie. Ik ben er van overtuigd dat meer mensen hierdoor bewust met bloemen en planten gaan tuinieren. ”

Tegel eruit, plant erin
De Nationale Tuinweek start op 14 juni in het oude stadscentrum van Delft met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Daarmee wil Groei & Bloei een bijdrage leveren aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit. De week wordt afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 tuinbezitters stellen dan hun tuin gratis open voor publiek.