Groen-Direkt gaat keurmerken vermelden bij partijen

Groen-Direkt gaat bij aangeboden partijen op de beurs of in de online catalogus vermelden over welk keurmerk of welke certificering de kweker beschikt. Dat gaat ’uiterlijk vanaf 1 januari’ gebeuren, zo meldt Groen-Direkt in een brief aan kwekers.

In de brief legt Groen-Direkt uit dat afnemers graag de duurzaamheid van de productiemethode willen meewegen in hun aankoopbeslissing. Het geven van informatie daarover is dus van belang. Aangeven volgens welk keurmerk of volgens welke certificering een kweker zijn productie heeft georganiseerd, maakt voor iedereen inzichtelijk welke stappen een kweker heeft gezet om duurzaam te werken.

Groen-Direkt vraagt met een brief hier aandacht voor en hoopt zo meer kwekers te stimuleren stappen te zetten in het certificeren. Via de brief wordt ook een enquête verstuurd waarmee de afzetorganisatie in kaart wil brengen hoeveel kwekers eigenlijk al op enigerlei wijze zijn gecertificeerd.

Helpende hand

Groen-Direkt biedt kwekers bij deze ontwikkeling een helpende hand en werkt hierbij samen met Hogeschool InHolland en MPS.

Op 9 oktober wordt nu een avond georganiseerd waar zo praktisch mogelijk wordt uitgelegd wat er van kwekers verwacht wordt als zij aan de slag gaan met de certificering van hun bedrijf. Die avond wordt ook uitgelegd  hoe studenten van InHolland of medewerkers van MPS en Groen-Direkt kwekers daarbij kunnen helpen. Er zijn twee trajecten mogelijk. Traject 1 is gericht op bedrijven die de eerste stap zetten naar het behalen van MPS ABC. Traject 2 is gericht op bedrijven die gemotiveerd de stap te zetten naar MPS SQ en/of MPS GAP.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties