Groen-Direkt: ’We mogen onze handen dichtknijpen’

Groen-Direkt kwam bij de Najaar Showroom uit op 80-85% van de omzet van de Najaarsbeurs van vorig jaar. Daarmee toonde de handelaar zich zeer tevreden.

De Najaar Showroom was als gevolg van coronamaatregelen door inkopers alleen bij voorinschrijving te bezoeken. Volgens directeur Taaf Rosbergen hadden zich op voorhand 792 inkopers aangemeld voor een bezoek op 24, 25 of 26 augustus. Maar vlak voor de beurs volgden alsnog zo’n 100 afzeggingen. „Zo’n 40 Engelsen en 40 Italianen zegden vanwege corona alsnog af. Evenals een aantal Zweden. Alles bij elkaar zijn er heel wat buitenlanders geweest, maar zeker niet zoveel als in andere jaren.”

Taaf Rosbergen (links) en Hans Cok van Groen-Direkt toonden zich na afloop van de Najaars Showroom zeer tevreden. ’Maar volgend jaar hopen we weer op een volwaardige beurs met een Product Promotie Plein.’ (foto: Ron Barendse)

Toch bleef volgens Hans Cok het aantal kopende klanten ongeveer gelijk aan vorig jaar. „Het aantal internet-bestellingen was fors hoger en dat compenseerde voor een deel de klanten die niet kwamen.”

Rosbergen: „Ik denk dat we 80-85% van onze omzet van de Najaarsbeurs van vorig jaar hebben kunnen vasthouden en daarmee mogen we onze handen dichtknijpen.”

Meer over beurzen in coronatijd in De Boomkwekerij 19. Daarin onder andere aandacht voor de beursontwikkelingen bij P. de Frankrijker en Zonen, en cash-and-carry Garden Plants. De Boomkwekerij 19 ligt 11 september bij abonnees op de mat. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties