Groene Stad vindt gehoor in buitenland

iVerde heeft de afgelopen maand op een aantal buitenlandse symposia en bijeenkomsten presentaties verzorgd over het belang van groen volgens het Groene Stad-principe. Volgens de deelnemers werden de presentaties enthousiast ontvangen.

VHG-directeur Egbert Roozen sprak in Engeland namens De Groene Stad op de Landscape Show in Londen. Tegen de achtergrond van de stedelijke ontwikkeling in de toekomst, de klimaatverandering en het beschermen van de biodiversiteit sprak Roozen over de mogelijkheden om zowel in de particuliere tuin als in het openbaar groen aandacht te besteden aan vergroening.

Ook in Roemenië werd De Groene Stad-filosofie goed ontvangen. Boomkwekerijsecretaris Leon Smet van Anthos sprak op een bijeenkomst voor zestig Roemeense burgemeesters in Satu Mare en voor landschapsarchitecten en groene organisaties in de Nederlandse ambassade in Boekarest.

Kennisoverdracht
Smet: „Je merkt dat het thema hier enorm leeft. Wij zetten dan ook in op kennisoverdracht vanuit Nederland – waar wij van oudsher op groen gebied veel expertise in huis hebben – zodat de Groene Stad filosofie in verschillende landen lokaal opgezet kan worden.”

Binnenkort zal iVerde haar Groene Stad visie ook in Estland presenteren. Ook in Bulgarije staan presentaties gepland.

Bron: Tuin en Landschap