Grote overname Amerikaanse boomkwekerij

Een van de grootste Amerikaanse boomkwekerijen neemt per 31 oktober een ander bedrijf van formaat over: Carlton Plants komt onder de paraplu van Bailey Nurseries.

Met de overname breidt Bailey zijn productrange voor klanten (retailers en landscapers in de hele VS) uit, want Carlton is gespecialiseerd in spillen, laan- en sierbomen met blote wortel. In Oregon heeft Carlton 1.850 acres in productie, bijna 750 ha.

Bailey en Carlton passen van nature al goed bij elkaar, zegt Bailey-president Terri McEnaney, omdat de bedrijven veel gemeenschappelijke kernwaarden hebben. De overname is ook niet de eerste keer, in het verleden viel Carlton ook al onder Bailey, waarna ze weer zelfstandig gingen opereren.

Tuinplantenmerken waaronder Endless Summer

Bailey heeft vier productielocaties, in Oregon, Illinois en Minnesota. Het bedrijf zet verschillende tuinplanten als merk in de Amerikaanse markt, waaronder de Endless Summer-hortensia’s (ook in Europa), First Editions-plants en Easy Elegance-rozen.

Het rooien en koelen van wortelgoed gaat bij Carlton op typisch Amerikaanse wijze: percelen worden met diggers compleet leeg gerooid, waarna al het wortelgoed de koeling in gaat. Of het wordt op z’n Amerikaans opgekuild: in zaagsel. Bekijk hier een fotoserie over het proces.

Foto: Carlton Plants

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties