De Boomkwekerij Markt Handelaren bezorgd over toekomst Container Centralen

Handelaren bezorgd over toekomst Container Centralen

0

De handel uit zijn zorgen over de toekomst van Container Centralen. GASA Group, een van de eigenaren van Container Centralen, heeft een nieuwe aandeelhouder en een aantal handelaren vreest dat dit een gezonde toekomst van de pool in de weg kan staan.

VGB deelt de zorg van de handel en geeft aan dat er juridische zaken lopen. Matthijs Mesken, directeur VGB, kan er daarom verder weinig over zeggen.

VGB en GASA Group zijn beiden 50% aandeelhouder van Container Centralen. In december 2017 heeft een Deense investeringsmaatschappij echter 80% van de aandelen van GASA Group overgenomen. De handel vreest dat de nieuwe eigenaar geen goed gaat doen aan het functioneren van de pool.

Barto Cleton, commercieel directeur van Container Centralen, meldt dat hun beleid ongewijzigd is. „De gesprekken met onze aandeelhouders geven geen aanleiding om een ander beleid te verwachten”, benadrukt hij.

Meer lezen over de onrust en de maatregelen die genomen worden? In De Boomkwekerij 19 leest u er meer over. Dit nummer ligt 14 september bij abonnees op de mat.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar