Harry Brockhoff: Britse markt gaat zich na brexit herstellen

Dutch Flower Group bereidt zich voor op zowel een zachte als harde brexit. Voor het handelsconcern in bloemen en planten is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt. „We doen wat we kunnen om straks met zo weinig mogelijk problemen het land in te kunnen komen”, zegt financiële topman Harry Brockhoff.

Bij SuperFlora in Honselersdijk, een van de bedrijven van Dutch Flower Group (DFG) die actief is op het Verenigd Koninkrijk (VK), poseert Harry Brockhoff voor een poster van de Big Ben. „Dat past mooi bij een interview over brexit”, zegt de CFO glimlachend. Behalve SuperFlora telt DFG nog twee bedrijven die op de Britse markt bloemen en planten verhandelen: JZ Flowers en Intergreen. „Alle drie hebben ze eigen locaties in Engeland.”

Hoe groot is jullie omzet op het VK?
„Een kwart van onze omzet zit in de Britse markt. Vorig jaar ging het daarbij om €350 miljoen. Momenteel staat die omzet onder druk. Voor dit jaar zit de omzet van de totale Nederlandse bloemen- en plantenexport naar het VK tot en met juli op -2,9%. Als je dat extrapoleert zouden we voor 2018 op €800 miljoen uitkomen, een min van 12% ten opzichte van 2016.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties