De Boomkwekerij Teelt Haspels Oirschot kunnen weer even naar binnen

Haspels Oirschot kunnen weer even naar binnen

0

Boomkwekers in Oirschot lijken eerder de lusten dan de lasten te ondervinden van overvloedige regenval dinsdagmiddag. Lokaal viel er wel 50 mm in een half uur tijd.

„Onze grond kan wel wat hebben, maar alles stond wel effe blank”, vertelde Harrie Bressers (Gebr. Bressers) woensdagmorgen. Toen de regen viel, eerst de flinke plens van 50 mm, daarna nog eens gevolgd door circa 14 mm, zat de kweker op een trekker. „Ik ging maar naar huis, want op het land viel toch niets meer te doen!”

Volgende dag alweer gezakt

Woensdagmorgen was het water weer aardig in de grond gezakt, aldus Bressers. „Onze haspel kan weer even naar binnen.”

Bressers zit ten oosten van Oirschot. Het dorp zelf ontving net zoveel water, maar ten noorden in Spoordonk was er slechts 30 mm gevallen. „Bij ons viel het mee”, reageert Patrick Heijms (Boomkwekerij De Beerze). „Ik was er eigenlijk heel blij mee, want met de hoge tempaturen die worden verwacht, had ik anders zelf moeten beregenen.”

De neerslag kwam dus net op tijd, want de spillen en laanbomen in Oirschot zijn nu in de volle groei. Kwekers zijn ook daarom blij dat de vele regen niet gepaard ging met veel wind. „Dat is het meest zorgelijk met zulk weer. Er viel gisteren wel wat kleine hagel, maar gelukkig geen schade.”

 

 

Reageer op dit artikel

avatar