Hefbrug Boskoop: zomerafsluiting en 11 schadeclaims

Hefbrug Boskoop gaat van 12 juli tot en met 8 augustus dicht voor onderhoud. Ook in het weekend van 2 en 3 mei wordt de brug voor verkeer afgesloten. Op basis van de eerdere afsluiting zijn bij de Provincie 11 schadeclaims binnengekomen.

Volgens provincie Zuid-Holland is nog meer onderhoud nodig aan de brug om de periode tot het groot onderhoud van 2024 zonder problemen te kunnen overbruggen. De hefbrug lag er van 10 oktober tot 20 november 2019 uit omdat de torens instabiel waren en verstevigd moesten worden. Auto- en vaarverkeer moest wekenlang omreizen.

11 schadeclaims ingediend

Gedeputeerde Floor Vermeulen meldt in een brief aan de statenleden van Provincie Zuid-Holland dat naar aanleiding van de eerdere stremming 11 schadeclaims zijn ontvangen. Het gaat hierbij om claims uit de hoek van zowel weg- als vaarwegverkeer. Volgens de gedeputeerde is voor een goede en makkelijke afhandeling van de schadeclaims een nadeelcompensatieregeling in voorbereiding. Met deze regeling kunnen volgens Vermeulen gedupeerden eenvoudig een claim voor nadeelcompensatie indienen en is er een duidelijk beoordelingskader voor de claims.

 

 

Foto: Ron Barendse

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties