Herregistratie voor Spruzit, toelating Daconil vervalt

Spruzit-R mag na herregistratie worden toegepast in boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt. De toelating van Daconil 500 vloeibaar komt te vervallen, zo heeft het Ctgb besloten in de vergadering van 26 juni 2019.

Spruzit-R concentraat op basis van de werkzame stof pyrethrinen en koolzaadolie is een insecticide en acaricide. Het middel wordt toegelaten voor professioneel gebruik in zowel de bedekte als onbedekte teelten van onder andere boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Bij de herregistratie zijn nieuwe driftbeperkende maatregelen, restricties en waarschuwingszinnen ter bescherming van niet-doelwit organismen vastgesteld en een nieuwe zin voor resistentiemanagement. Middelen met het oude etiket mogen nog tot 1 januari 2020 worden verkocht en gebruikt worden tot 1 juli 2020.

Daconil 500 vloeibaar

De toelating van de fungicide Daconil 500 vloeibaar is ingetrokken. De bestaande toelating komt 20 november 2019 te vervallen. De aflevertermijn is gesteld op 20 mei 2020, de opgebruiktermijn geldt tot diezelfde datum.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties