Het advies van eigenwijze kinderen

Een paar maanden terug vroeg Peter Benders mij of ik samen met Christine (hoofd Human Resource Management) een paar uur kon reserveren voor iemand van Consulting Kids. Ik had letterlijk geen idee waar het over ging.

Ons werd uitgelegd hoe de creatieve geest van jonge kinderen daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan het oplossen van bedrijfsproblemen. Ik moet toegeven dat ik zeer sceptisch was en liever mijn tijd wilde besteden aan andere zaken. Maar goed, een strenge blik van Christine en ik kon eigenlijk niet anders dan braaf meewerken. Een paar maanden later kan ik nu zeggen dat ik blij ben dat we dit gedaan hebben. Ik zal uitleggen waarom.

Als eerste stap pushte Maarten van Consulting Kids Uganda ons als management van het bedrijf na te denken over de meest relevante uitdagingen in de bedrijfsvoering. Dan kom je al snel tot de conclusie dat iedereen een eigen perceptie heeft over wat nu de grootste uitdaging is. Deze discussie vol zelfreflectie is eigenlijk al onbetaalbaar. Onze uitdagingen zijn daarna omgetoverd in een ‘vergelijkbaar sprookjesverhaal’ en opgesplitst in hoofd- en deel-uitdagingen.

Consulting Kids is de hort op gegaan met ons ‘Xclusive Sprookje’ en enkele basisscholen ingezet om mee te denken over oplossingen. Voor ieder probleem uit het ‘Xclusive sprookje’ is klassikaal een oplossing verzonnen. En ondertussen worden de kinderen die eraan meedoen getraind in allerlei brainstormtechnieken en denkmethodes. Na een paar sessies had Maarten al snel meer dan 2000 creatieve ideeën en uitspraken verzameld. Vervolgens is Consulting Kids met een groepje experts om de tafel gaan zitten om het sprookje weer te vertalen naar het bedrijfsleven.

Uiteindelijk zaten we een paar weken later weer met Consulting Kids in dezelfde vergaderkamer en kregen we een reeks adviezen en strategieën aangereikt waarmee we ons bedrijf een boost kunnen geven. Details houd ik voor onszelf, maar de kern van het verhaal is meer persoonlijke aandacht voor het personeel.

Hoe raar het ook klinkt… Consulting Kids heeft ons weer met ‘de pootjes op de grond gezet’. Inmiddels zijn een reeks initiatieven ingezet. Ons personeel is hier merkbaar gemotiveerder van geworden. Die extra motivatie betaalt zich ongetwijfeld terug in prestaties en bespaart ons een hoop onnodige kosten.

Consulting Kids, hartstikke bedankt hiervoor!

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties