Het belang van de meest noordelijke bossen ter wereld

Het belang van bossen en bomen voor het leven op onze planeet wordt steeds duidelijker. De meest noordelijke bossen op aarde vormen de grootste vegetatiezone op aarde en zijn letterlijk van levensbelang. Fotograaf Jeroen Toirkens en televisiemaker Jelle Brandt Corstius reisden samen door deze zogeheten boreale zone, of taiga. Daarover zijn nu een boek en een tentoonstelling, beide met de naam ‘Borealis – Life in the Woods’.

Toirkens en Brandt Corstius willen deze verhalen vertellen, omdat de effecten van klimaatverandering steeds voelbaarder zijn. Ze bezochten onder meer Noorwegen, Alaska en Hokkaido; het noordelijkste deel van Japan. Daar spraken ze met wetenschappers die natuurbehoud onderzoeken. In Siberië zagen ze de schade die enorme bosbranden aanrichten. In Canada kregen de fotograaf en televisiemaker te maken met temperaturen van -45°C.

De tentoonstelling ‘Borealis – Life in the Woods’ is tot en met juni te zien in het Kunstmuseum Den Haag. Het bijbehorende boek is nu verkrijgbaar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties