Hibiscus syriacus ’Rose Moon’ beste nieuwigheid bij Groen-Direkt

Klanten van Groen-Direkt konden tijdens de najaarsbeurs stemmen op de nieuwigheid die zij het meest in het oog vonden springen. Hibiscus syriacus ’Rose Moon’ van De Jong Plant kwam als beste uit de bus.

Groen-Direkt laat al langer nieuwigheden zien op haar beurs, maar niet eerder liet zij klanten hieruit de beste nieuwigheid kiezen. Uiteindelijk deden de meeste bezoekers bij Hibiscus syriacus ’Rose Moon’ een groen balletje in de zak, ten teken dat ze deze het meest in het oog vonden springen. Klanten waren volgens Koen de Boer van De Jong Plant met name enthousiast over de bloemgrootte van de Hibiscus: deze gaat tot wel 18 cm diameter.

Hibiscus syriacus ’Rose Moon’ wordt in Nederland door De Jong Plant vanaf het voorjaar van 2018 op de markt gebracht in een 6 l-container. De plant is ontwikkeld door het Duitse Heinje Baumschulen en is straks alleen in roze verkrijgbaar. De verwachting is dat binnen een paar de plant ook in rood, wit en blauw beschikbaar komt.

Als tweede eindigde Ficinia truncata ’Ice Crystal’ van F.N. Kempen en op de derde plek Hydrangea macrophylla Lady Mata Hari van De Jong Plants.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties