Honderden buurtgenoten vergapen zich op Plantarium

Honderden inwoners van Alphen aan den Rijn namen donderdagavond 27 augustus na sluitingtijd een kijkje achter de schermen bij de internationale boomkwekerijbeurs Plantarium. Zij werden rondgeleid door mededorpelingen die de sector goed kennen.

Onder de noemer ‘Plantarium by Night’ nodigt de vakbeurs inwoners uit de regio uit om een kijkje te komen nemen. De avond is mede op initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn ontstaan. Bewoners die op de een of andere manier actief zijn in de gemeente ontvangen een uitnodiging. Vaak burgers die verder niets te maken hebben met de boomkwekerij en er nauwelijks weet van hebben.

Vorig jaar werd de avond voor het eerst gehouden en dit jaar groeide het uit tot een evenement waar honderden op af kwamen. De burgers vergaapten zich niet alleen aan de prachtige planten die op de beurs te zien zijn, maar reageerden volgens rondleiders vooral ook enthousiast op uitleg wat er allemaal in de sector gebeurt. Hoe veredelaars werken bijvoorbeeld en dat plantjes hun leven in een klein plugje beginnen; alles was interessant nieuws voor de buurtgenoten en ging er in als zoete koek.

Bestuurders
Behalve inwoners van de kernen van Alphen aan den Rijn zijn ook bestuurders in de omgeving uitgenodigd om kennis te komen maken met de boomkwekerij. Zo woonden ook twee gedeputeerden van de provicie Zuid-Holland Plantarium by Night bij.

In groepen werden tijdens Plantarium By Night bewoners van de gemeente Alphen aan den Rijn rondgeleid. Kenners van de sector gaven uitleg over wat er allemaal op Plantarium te zien is. Foto: Lex Fioole