Hoofd, hart, handen

  U beseft het misschien niet, maar wij werken absoluut in de leukste sector ter wereld. Ik kan tenminste echt niets leukers bedenken dan waar wij ons mee bezig houden. Ik zal het even wat verder uitleggen.

  Wij maken dingen. Planten, producten, goede spullen die bijdragen aan een betere wereld. Denk maar na; bomen die CO2 opnemen, zorgen voor groen waardoor het welzijn van mensen wordt vergroot. Struiken die tuinen opfleuren, waar mensen kunnen ontstressen die niet zo’n mooi beroep hebben als wij. We werken samen met de natuur, met onze HANDEN produceren we iets. We zijn vaak fysiek bezig, leven met de seizoenen, kennen de grillen van het weer, we doen echt dingen in plaats van letters verzetten op een beeldscherm.

  En wat onze HANDEN maken, dat doen we met ons HART. Want als we dat niet doen, dan mislukt het. We moeten en willen betrokken zijn bij onze bedrijven, bij onze producten. We zijn trots op mooie producten en teleurgesteld als het even niet lukt. Een mooie boom of plant die leverklaar staat maakt ons blij. We nemen de levensenergie van onze gemaakte bloemen en planten over. (Ik hoop dat je niet in de droogbloemen zit trouwens als je dit leest). Daarnaast treffen we ook onze eindklanten in het hart. Een mooie terrasplant, een nieuwe border, een nieuwe schaduwgevende boom in de tuin, dat is toch genieten.

  Maar wat naast onze HANDEN en ons HART het plaatje echt compleet maakt, is dat we ook ons HOOFD moeten gebruiken. In je HOOFD zitten de meeste zintuigen, en je hersens. Die hebben we nodig, ik durf bijvoorbeeld wel te stellen dat kwekers kunnen ruiken als er problemen zijn met de teelt. Dat we moeten nadenken, kijken en voelen hoe we onze producten bijsturen op bijvoorbeeld de uitdaging van een nat voorjaar of een droge zomer. Niks is vanzelfsprekend en reageren is voor ons een eerste levensbehoefte.

  Ik wens u voor 2022 weer veel mooie momenten met HOOFD, HART, HANDEN toe. Gebruik ze alle drie, dan blijven we ook mooi in balans.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties