Vakblad voor de Bloemisterij Corona HTA: Britse tuincentra mogelijk voor half mei weer open

HTA: Britse tuincentra mogelijk voor half mei weer open

0

Tuincentra in het Verenigd Koninkrijk zouden volgens de HTA voor half mei weer open kunnen gaan, maar dan moeten ze wel eerst een veiligheidsplan vanwege corona hebben.

De voorzitter van de Horticultural Trades Assocation, James Barnes, heeft tegen Horticulture Week gezegd dat ’tuincentra vooraan in de rij van retailers staan om weer open te kunnen in coronatijd’. De HTA heeft reeds een protocol naar de Britse regering gestuurd met maatregelen die tuincentra nemen om veilig op sociale afstand te kunnen winkelen. Die zijn volgens Barnes ’robuuster dan de maatregelen die supermarkten nemen’.

Het is echter nog niet duidelijk hoe lang de Britse coronamaatregelen, inclusief de sluiting van niet-essentiële retailers zoals tuincentra, van kracht zullen blijven. De lockdown zou mogelijk nog met drie maanden verlengd kunnen worden, omdat premier Boris Johnson ’bang is voor een tweede besmettingspiek later in de zomer’, meldt Business Insider op maandag.

Virtuele wachtrijen

Voorlopig zijn Britse retailers van planten alleen online open. Dat leidde afgelopen weekend tot virtuele wachtrijen, zoals deze op de site van de grootste bouwmarktketen B&Q:

Meer over de Britse online-verkoop in het komende vakblad (editie 9).

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar