Hydrangea ‘Dark Angel Purple’ wint op Ierse vakbeurs

  Hydrangea macrophylla ‘Dark Angel Purple’ is vorige week op de Ierse vakbeurs GLAS verkozen tot beste nieuwe plant van 2014.

  De hortensia was voor GLAS, wat staat voor Garden Landscape Amenity Showcase, ingezonden door Rentes Plants. Schram Plants had de beste groene stand. Zowel Rentes als Schram is een boomkwekerij met oorspronkelijk Nederlandse wortels.

  ‘Dark Angel Purple’ behoort tot de Black Diamonds-serie die ontwikkeld is door De Jong Plant bv uit Boskoop. Deze hortensia’s hebben opvallende nerven op donkerkleurig blad, bolvormige bloemen en groeien compact.

  De hortensia’s wonnen eerder dit jaar ook al prijzen op andere vakbeurzen. Zo behaalde de Black Diamonds-serie de tweede prijs tijdens de Colour Your Life Award-verkiezing op de IPM in Duitsland. Op de HTA National Plant Show in Engeland was ‘Dark Angel Purple’ volgens bezoekers de beste noviteit in de categorie ‘heesters en klimplanten’.

  De Ierse vakbeurs GLAS werd donderdag 24 juli gehouden in Dublin. GLAS is de opvolger van de vroegere Kildare Trade Show en wordt ondersteund door Bord Bia, het Ierse productschap voor de tuinbouw en de voedselindustrie.

  Bron: De Boomkwekerij