IPM 2015: Nominaties voor Show Your Colours Award bekend

Tijdens de Internationale Pflanzen Messe (IPM) 2015 in het Duitse Essen wordt de Show Your Colours Award IPM 2015 uitgereikt aan het beste verhaal achter het product. De genomineerden zijn bekend.

Deelnemers aan de IPM zijn uitgenodigd om hun plant met verhaal in te sturen. Uit de 27 aanmeldingen zijn tien ’planten met hun verhaal’ genomineerd die uiteindelijk meedingen naar de Show Your Colours Award IPM 2015. Tot vorig jaar luisterde de prijs naar de naam Colour your Life Award.

De genomineerde planten zijn:
– Buddleja Bloomtastic! Dreaming Lavender / Butterfly Wall (‘Hinebud1’) van Boomkwekerij Cees Koemans, Boskoop (NL)
– Carpinus betulus Rockhampton Red (‘Lockglo’) van Batouwe Boomkwekerijen bv, Dodewaard (NL)
– Cupressus macrocarpa ‘Púbol Pendula Aurea’ van Vivers Planas, SL, Celrà, Girona (Sp),
– Familie fruitboom van Fruithof bv, Kapelle (NL)
– Hydrangea macrophylla Music Collection® van De Jong Plant bv, Boskoop (NL)
– Mix drijfplanten in glazen vaas van R. Moerings bv, Roosendaal. (NL)
– Rhododendron Bloombux® (‘Microhirs3’) van Joh. Stolwijk & Söhne, Boskoop (NL) en Diderk Heinje Pflanzenhandelsges. mbH & Co KG., Jeddeloh (DE)
– Ribes sanguineum Amore (‘Annys2003’) van Van Son & Koot bv, Kaatsheuvel (NL)
– Rosa Babylon Eyes® van Gebr. Seuren rozenkwekerijen bv, Lottum (NL)
– Sarcococca humilis Winter Gem (‘Pmoore03’) van Plantipp bv, IJsselstein, (NL).

Het verhaal achter de plant

Inzet van de competitie is om het verhaal achter de plant te vertellen. Planten zijn al mooi van zichzelf, maar juist het verhaal erachter is een toegevoegde waarde waarmee de consument nog meer wordt aangezet tot aankoop van de plant. Met het internationale deelnemersveld ziet de organisatie de IPM als een ideaal podium om het belang van het verhaal achter de plant ook internationaal te profileren.

Stemmen

Voorafgaand aan de vakbeurs kan digitaal worden gestemd. Op de websites www.ipm-essen.de en www.bizzcommunications.nl worden links geplaatst die rechtsreeks naar de poll leiden. De poll staat vanaf week 3 (12 januari 2015) online. Op de beurs kunnen de bezoekers door middel van muntjes tot en met donderdagochtend ook hun stem uitbrengen. Op donderdagmiddag worden de planten en hun verhaal beoordeeld door een vakjury. Het oordeel van de jury, samen met de stemmen via de poll en de muntjes leveren uiteindelijk een winnaar op.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 29 januari rond 15.30 uur in de stand van BIZZ Holland (standnummer 12A13).
De Show Your Colours Award IPM 2015 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communciations.