De Boomkwekerij Nieuws ’Ik ben bang dat ik toch moet gaan kiepen’

’Ik ben bang dat ik toch moet gaan kiepen’

0

„Schrijf ff een positief stukkie”, zegt kweker Victor Hooftman uit Boskoop. „Niet dat ik schadevrij door de coronacrisis kom, maar zoals het nu gaat is het nog wel te overzien. En ik wil bij deze ook een pluim geven aan onze belangenbehartigers.”

„Ons geluk is dat we niet veel bloeiende handel hebben”, zegt Hooftman. „Ik heb nu bijvoorbeeld wel een partijtje witte Vinca in bloei, bestemd voor de Engelse markt, maar dat gaat niet door. Ik heb deze nu in Varb staan en wie weet verkoop ik deze op die manier.” Hooftman zegt daar wel vertrouwen in te hebben. „De aanlegmarkt is heel goed en ik kan daar nu meer kwijt. Maar of het voldoende is om niets te hoeven kiepen? Ik ben bang.”

Victor Hooftman bij een partij Magnolia. Lees in De Boomkwekerij 8 waarvoor deze bestemd zijn.

’Pluim voor alle lobbyisten’

„We krijgen met z’n allen deze dagen veel voor onze kiezen” zegt Hooftman. „Gelukkig worden we door een aantal grote partijen goed op de hoogte gehouden. Ik kan niet alles bijhouden maar de website van Royal FloraHolland met actuele ontwikkelingen lees ik iedere dag en bijvoorbeeld van een klant als Royal Lemkes krijg ik regelmatig een blog. Maar ook het lobbywerk van LTO, Anthos en Royal FloraHolland vind ik top. Zij zijn in deze tijden echt onze belangenbehartigers en verdienen daarvoor een pluim. Dat wil ik ook graag een keer gezegd hebben.”

Victor Hooftman is in ons komende nummer een van de vijf kwekers die aan het woord komen over de impact van corona op hun bedrijf. De Boomkwekerij 8 ligt 10 april bij abonnees op de mat.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar